Het opvolgen van de slaapapneubehandeling | ResMed Nederland

Het opvolgen van de slaapapneubehandeling

ResMed apparaten met draadloze connectiviteit versturen de statistieken van de therapie en het apparaat naar AirView, binnen slechts één uur nadat de therapiesessie is beëindigd1. Hierdoor kunt u de instellingen van het apparaat van uw patiënt volgen en indien nodig, snel bijstellen op afstand. Als de patiënt geen draadloze module heeft, of u heeft gedetailleerde gegevensrapporten nodig, kunt u de gegevens van de SD-kaart downloaden.

AirView belangrijke voordelen

Essentieel voor deze oplossingen is AirView; het op de cloud gebaseerde patiëntbeheersysteem van ResMed, waarmee u in staat bent de therapie van uw patiënten op afstand op te volgen en de instellingen kan aanpassen aan hun individuele behoeftes.

Het op afstand opvolgen met AirView heeft de leveranciers van medische apparatuur in staat gesteld onnodig patiëntbezoek te voorkomen en deze tijd te gebruiken om met de patiënten te communiceren die het echt nodig hebben2. Ons platform voor patiënten, myAir, helpt patiënten bij de initiële naleving en om de therapie op lange termijn te blijven volgen3.

Bespaart tijd

Met de ‘hulp op afstand’ van AirView, heeft u altijd een momentopname van de therapiegegevens van uw patiënt bij de hand. Dat helpt bij het beperken van lange telefoongesprekken tijdens het probleem oplossen en onverwachte bezoeken.

Zorgt voor naleving van patiënten

Door problemen in een vroeg stadium aan te pakken, kunt u patiëntuitval beperken en naleving van de therapie verbeteren vanaf de proefperiode4-6.

Verbeterde kwaliteit van de zorg

Met de voortgang van de therapie van iedere patiënt binnen handbereik, kunt u zich richten op de patiënten die uw zorg het meest nodig hebben.

“Door het gebruik van AirView kon het zorgteam snel vaststellen welke patiënt de therapie niet naleefden of die problemen ondervonden.”

Claire Goulden – Wrightington, Wigan and Leigh NHS Foundation Trust Hospital, VK

Gerelateerde producten

AirView, het cloud-gebaseerde patiëntbeheersysteem van ResMed, maakt toegang op afstand tot informatie over de therapie en het apparaat mogelijk en maakt samenwerking in de zorgindustrie makkelijker.

Motiverende app voor het volgen van gegevens en het coachen van patiënten, ontworpen om hen te helpen bij het naleven van de therapie.

Telemonitoring voor slaapapneu

ResMed loopt voorop in het verkennen van de toekomst op het gebied van gezondheidszorg met telemonitoringsapparaten en oplossingen voor gebruik bij iedere stap in de behandelcyclus van uw patiënt.

 

Meer over behandelingsopties

ResMed biedt een reeks effectieve behandelingsopties voor OSA, waaronder CPAP, APAP, Bi-level-therapie en MRA-therapie. 

Meer informatie

Adaptieve Servo-Ventilatie (ASV)* is een geschikte keuze voor de behandeling van de meeste van deze meer complexe patiënten.

Meer informatie

ResMed heeft oplossingen voor keelsnurkers met en zonder Obstructief Slaapapneu, waaronder milde tot matige OSA en ernstigere vormen van OSA.

Meer informatie

Referenties:

* ASV-therapie is gecontra-indiceerd bij patiënten met chronisch symptomatisch hartfalen (NYHA 2-4) met verminderde linkerventrikelejectiefractie (LVEF ≤ 45%) en matige tot ernstige overheersende centrale slaapapneu.

  1. For AirSense™ 10, AirCurve™ 10 and Lumis™ therapy devices. Information available at midday for AirMini™ therapy device.
  1. Price Waterhouse Coopers. Effects of telemonitoring on treatment of sleep disordered breathing, 2015, Obj ID B88851.
  2. Price Waterhouse Coopers. Empowering the sleep apnoea patient. A study of how myAir users behave better. 2016
  3. Fox N et al. The impact of a telemedicine monitoring system on positive airway pressure adherence in patients with obstructive sleep apnea: a randomized controlled trial. Sleep 2012;35:477–81.
  4. Schoch O et al. Improved adherence to CPAP by telemetric support in newly diagnosed OSAS patients. Eur Respir J 2013;42:P2045.
  5. Munafo D et al. A web based automated messaging program for CPAP adherence coaching reduced the coaching labor required while yielding similar adherence and efficacy to standard of care coaching. American J Respir Crit Care Med 2014;189:A6570