Ondersteuning onderhoud apparaten & accessoires voor patiënten | ResMed Nederland

Onderhoud apparaten en accessoires

Het apparaat van uw patiënt moet goed worden onderhouden om constante effectieve behandeling te bieden.

Apparaatonderhoud

Om in staat te zijn constant hoge kwaliteit therapie te bieden, moet het apparaat van uw patiënt goed onderhouden worden. Een geblokkeerd luchtfilter kan van invloed zijn op de luchtdruk die aan uw patiënt geleverd wordt. We raden aan om het slaaptherapieapparaat regelmatig met een droge doek af te stoffen.

Het is ook belangrijk om regelmatig het luchtfilter te controleren op gaten of stofophoping: Raadpleeg de gebruikershandleiding van het apparaat voor specifieke aanbevelingen over hoe vaak uw patiënt het apparaat moet onderhouden.

Schoonmaken van accessoires

Regelmatig onderhoud en schoonmaken houdt de accessoires van uw patiënt in goede staat en zorgt voor een prettigere therapie.

Wekelijks schoonmaken

Maandelijks schoonmaken

Let op

De losgemaakte deksel, plaat en basis kunnen eventueel ook in een vaatwasmachine gewassen worden op een fijnwasprogramma voor glas (alleen in de bovenste tray).

Patiënten moeten de volgende middelen vermijden om de bevochtiger schoon te maken, omdat deze oplossingen schade kunnen veroorzaken en de levensduur van het product verkorten.

  • Bleek en oplossingen gebaseerd op chloor, alcohol of ammoniak.
  • Hydraterende, antibacteriële of op glycerine-gebaseerde zeep.
  • Waterontharders en niet-goedgekeurde ontkalkingsmiddelen.

Vervangen slangen en filters 

Correct onderhoud van de onderdelen is essentieel voor de slaapapneubehandeling van uw patiënt. Dit zijn onze richtlijnen voor het vervangen van apparaatfilters en slangen voor optimale therapie.

Hoe vaak moeten de slangen worden vervangen?

resmed-climateline-luchtslang-cpap-accessoire

We bevelen aan dat u de slangen van het apparaat van uw patiënt regelmatig vervangt voor maximaal comfort. Normaal worden de slangen na 6 tot 12 maanden vervangen.

 

Hoe vaak moeten de luchtfilters worden vervangen?

resmed-standaard-luchtfilters-machine-accessoire

Als de omgeving erg vochtig of stoffig is, gaat het wegwerpfilter niet lang mee. We raden aan dat uw patiënt de filter elke maand inspecteert om vast te stellen of het filter moet worden vervangen. Het is aanbevolen de filters elke 6 maanden of eerder te vervangen, afhankelijk van de conditie van de filter.