Ontdek de 30-jarige geschiedenis van ResMed | ResMed Nederland

Onze geschiedenis

30 jaar onderzoek en innovatie

Elke dag komen we naar ons werk met een focus op het bouwen en ondersteunen van technologie die mensen helpt gezonder en gelukkiger te leven.

Het begon meer dan 30 jaar geleden met de uitvinding van een machine die mensen hielp makkelijker te ademen en beter te slapen. En het gaat vandaag de dag verder met digitale gezondheidsoplossingen die mensen uit het ziekenhuis helpen houden.

(Video in het Engels)

30 jaar in een notendop

29 mei 1989

Hallo wereld!

Peter Farrel richt ResCare op om apparatuur voor positieve drukbeademing (PAP-therapie) op de markt te brengen voor mensen met slaapapneu.

1990

Een nieuwe manier om gemakkelijk te ademen

Het eerste voorgemonteerde PAP-masker, het nasale ‘Bubble Cushion’, wordt gepatenteerd en exclusief in licentie gegeven aan ResCare.

1995

Nieuwe naam, zelfde visie

Onze naam verandert in ResMed, kort voor ‘Respiratory Medicine’ (ademhalingsgeneeskunde).

Eind jaren 90

Toonaangevend in comfort

Introductie van onze eerste bevochtiger, voorzien van een merknaam, (HumidCare) en automatisch PAP-apparaat (AutoSet T), die samen warme lucht leveren met de laagst mogelijke benodigde druk.

2003

Een digitaal begin

Lancering van ons eerste softwareprogramma, ResLink, dat slaapartsen helpt de therapietrouw van patiënten te controleren en hun therapie te verbeteren.

2005

SAIME, een ander avontuur

Overname van SAIME en intrede in de wereld van de ademhalingszorg, waarin we samen aan de ontwikkeling van levensondersteunende beademingsapparaten voor thuisgebruik werken.

2008

Vrouwen beter laten slapen

Productie van het allereerste PAP-masker speciaal voor vrouwen:
Swift LT for her.

2012

Leiders in bewaking op afstand

Overname van Umbian, wiens U-Sleep-programma artsen helpt met het volgen en verbeteren van PAP-therapietrouw en dat het AirView-programma van ResMed versterkt, dat momenteel meer dan 19 miljoen patiënten opvolgt.

2014

Sterker verbonden

Er wordt geschiedenis geschreven met de introductie van de Air10-serie, de eerste serie apparaten die 100% met de cloud verbonden zijn.
Met oplossingen voor zowel opvolging op afstand als zelfcontrole stijgt de PAP-therapietrouw tot 87%.

SAAS wordt geboren in de VS

Creatie van een ecosysteem van SaaS-platformen en -diensten (Software as a Service) voor extramurale zorgverleners door overname van bedrijven zoals Brightree, HEALTHCAREfirst en MatrixCare.

2017

Hoe heeft u geslapen?

Introductie van SleepScore,
de eerste app die van elke smartphone een contactloze slaaptracker maakt (van SleepScore Labs, een joint venture tussen ResMed, Dr. Mehmet Oz en Pegasus Capital Advisors).

2017

PAP op elke plek

Lancering van de AirMini, de kleinste PAP ter wereld, met waterloze bevochtiging en bediening via een smartphone.

2019

Koplopers in digitale COPD-gezondheidsoplossingen

Overname van Propeller Health, wiens digitale gezondheidstools voor inhalatoren mensen met COPD en astma helpen zich beter aan hun medicatie te houden, het risico op ziekenhuisopname te verkleinen en van meer symptoomvrije dagen te genieten.

2020

Wereldwijde respons op COVID-19

Overgeschakeld naar het leveren van honderdduizenden beademings- en bilevel-apparaten in meer dan 100 landen om ontelbare levens te helpen redden.

2020

Maskerconfiguratie op afstand

Lancering van de ResMed MaskSelector, die het op afstand kiezen en aanmeten van maskers voor patiënten eenvoudiger en effectiever maakt.

2020

Bewegingsvrijheid

Onthulling van een nieuwe categorie AirFit-maskers, met een verbinding met slang bovenaan die geweldig is voor slapers die veel bewegen.

2021

High flow-therapie

Lumis, de eerste serie non-invasieve beademingsapparaten, wordt geïntroduceerd op de Europese markt en biedt ondersteuning aan niet-afhankelijke patiënten (>13 kg)* met respiratoire insufficiëntie zoals COPD.

2022

Maak kennis met de Air11!

Toevoeging van digitale functies (Personal Therapy Assistant en Care Check-in) die nieuwe patiënten helpen bij het starten en langdurig volgen van PAP-therapie.

2022

Uitbreiding naar slapeloosheid

ResMed neemt Mementor over, een ontwikkelaar van consumentensoftware die Somnio aanbiedt – een digitale oplossing voor slapeloosheid.

Dit is de eerste en enige permanent goedgekeurde digitale gezondheidstoepassing op het gebied van slaapgeneeskunde.