Milieu, social en ondernemingsbestuur ESG) bij ResMed | ResMed Nederland

Duurzaamheid

Een gezin met twee ouderen, een moeder, vader en twee kinderen wandelt hand in hand in de natuur

Wij geloven in het altruïstische doel om mensen te helpen beter te slapen, beter te ademen en een leven van hoger kwaliteit te leven buiten een ziekenhuis op een ethische, conforme en duurzame manier. Wij geloven dat dit doel de sleutel is tot de groei van ons bedrijf, zodat we honderden miljoenen mensen kunnen ondersteunen die onze hulp nodig hebben.

Wat duurzaamheid voor ons betekent

De algemene strategie van ResMed is gebaseerd op onze zakelijke duurzaamheid, omdat innovatie, een ethische bedrijfspraktijken en operationele uitmuntendheid precies zijn wat ons in staat stelt miljoenen levens te redden en te verrijken.

Kortom, onze benadering van het milieu, onze sociale gemeenschappen en best-practice governance is simpelweg onderdeel van ons DNA.

Wij geloven dat het altruïstische doel om op een ethische, conforme en duurzame manier mensen te helpen beter te slapen, beter te ademen en een leven van hogere kwaliteit te leiden buiten een ziekenhuis essentieel is voor de groei van ons bedrijf, zodat we honderden miljoenen mensen kunnen ondersteunen die onze hulp nodig hebben.

We zijn ook zeer toegewijd om de behoeften van ons team te begrijpen en ons sterk in te zetten voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. We zijn gefocust op het aannemen, ontwikkelen en stimuleren van de beste talenten op het gebied van de gezondheidszorg.

Onze bedrijfscultuur vereist een hoog innovatieniveau en een strikte code van waarden en ethiek – te beginnen met de toon aan de top en van daaraf helemaal tot aan de klant, inclusief onze belangrijkste klant, de patiënt.

Om elke dag aan deze normen van uitmuntendheid te kunnen voldoen, is een betrokken en gepassioneerd globaal team nodig dat toegewijd is aan innovatie en topkwaliteit.

We investeren veel in onderzoek en ontwikkeling, zowel door de inspanningen van ons eigen team van wereldklasse als in samenwerking met belangrijke externe onderzoeksinstellingen die onze impact helpen vergroten.

Onze bedrijfscultuur vereist en waardeert deze innovatie, niet alleen op het gebied van de medische wetenschap, maar ook wat betreft ziektebewustzijn, beleidsontwikkeling en de operationele uitmuntendheid van ons eigen team.

Strikte naleving van de wetgeving en een nadruk op veiligheid, kwaliteit, milieu, privacy en gegevensbeveiliging zijn integraal onderdeel van de wereldwijde ResMed-cultuur.

Onze aanpak

Bij ResMed streven we er steeds naar om onze ecologische voetafdruk in al onze bedrijfsactiviteiten en de hele supply chain te verkleinen. In samenwerking met onze medewerkers, leveranciers en klanten zetten we ons in voor het:

afbeelding van recyclingsymbool

Verwijderen van onnodige verspilling in al onze systemen en processen.

afbeelding van vuilnisbak met recyclingsymbool

Minimaliseren van onze vervuiling, vooral van niet biologisch afbreekbaar afval dat anders op de stortplaats belandt.

afbeelding van het profiel van een man met een motorsymbool op zijn hoofd

Ontwerpen en ontwikkelen van producten met een geringere impact op het milieu gedurende hun levenscyclus

afbeelding van een persoon die les geeft aan drie anderen, met een duurzaamheidssymbool op het karton

Vergroten van het bewustzijn van onze medewerkers over de gevolgen van hun beslissingen en handelingen voor het milieu.

afbeelding van een dashboard met vinkje

Monitoren van onze milieuprestaties en samenwerken met medewerkers, leveranciers, klanten en regel­gevende instanties om voortdurende verbeteringen door te voeren.

afbeelding van een rapport en een duim omhoog

Voldoen aan onze nalevingsverplichtingen, waaronder toepasselijke federale, provinciale en lokale wet- en regel­gevingen, evenals relevante internationale programma’s gericht op het verminderen van schadelijke verontreinigende stoffen.

Lees ons ESG-rapport

Hoewel we hoopgevende vooruitgang hebben geboekt, weten we dat er nog steeds veel werk te verzetten is om aan onze klanten en onze eigen ambities te voldoen.

Om meer te weten te komen over onze milieuprestaties kunt u ons ESG-rapport bekijken.