Geoff’s patiëntervaring over CPAP-therapie | ResMed Nederland

Geoff’s ervaring over slaapapneu

geoff-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

“Ik heb zoveel meer energie als ik avondklassen geef of als ik aan het trainen ben. CPAP heeft mijn leven veranderd.” — Geoff

Het leven voor de CPAP-behandeling

Geoff was al een tijdje aan het snurken, maar omdat zijn vader ook snurkte, dacht hij er verder niet over na. Toen Cassie, zijn vrouw, het opviel dat haar man vaak stopte met ademen tijdens de slaap, raakte zij bezorgd. De situatie werd nijpender toen hij begon te stikken in zijn slaap. De dokter schreef een slaaponderzoek voor, en de test toonde aan dat Geoff 125 keer per uur stopte met ademen! Daarnaast heeft hij de aandoening restless legs-syndroom, waardoor hij ‘s nachts zijn benen blijft bewegen.

De situatie nu

Door zijn aangeboren vasthoudendheid kon Geoff zichzelf blijven motiveren om over de ongemakken van het slapen met een masker en een CPAP (Continuous Positive Airway Pressure)-apparaat heen te stappen, en binnen twee weken sliep hij veel beter. Voor Geoff is het gebruik van CPAP nu veel makkelijker, omdat hij gemerkt heeft wat de resultaten zijn. “Ik voel me nu veel uitgeruster als ik wakker word,” zegt Geoff. “Ik heb altijd veel energie gehad en nu voel ik me weer als mezelf.”

  • Woonplaats: Eugene, OR 
  • Symptomen: Snurken, stikken, restless legs-syndroom 
  • Aantal jaren therapie: 2 
  • Maskertype: Neuskussens 
  • Hobby’s: Golf, cross-training, puzzels 

Meer patiëntervaringen

“Ik kan niet geloven hoeveel meer energie ik overdag heb. Mijn bloeddruk is nu ook normaal. Ik geniet veel meer van het spelen met mijn kinderen.”

Meer informatie

“De eerste keer dat ik CPAP gebruikte, werd ik wakker zonder hoofdpijn. En al snel hoefde ik niet meer meteen te gaan slapen als ik thuis kwam. Dat is geweldig.”

Meer informatie

“CPAP-therapie heeft mijn leven veranderd. Ik heb nu een goede nachtrust en ik heb het apparaat altijd bij me, waar ik ook naar toe ga.”

Meer informatie