Leightan’s ervaring met CPAP-therapie | ResMed Nederland

Leightan’s ervaring met slaapapneu

leightan-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

“CPAP-therapie heeft mijn leven veranderd. Ik heb nu een goede nachtrust en ik heb het apparaat altijd bij me, waar ik ook naar toe ga.” — Leightan

Het leven voor de CPAP-behandeling

Ongeveer zeven jaar geleden werd Leightan bijna elke morgen wakker met hoofdpijn. De hoofdpijn verdween gedurende de morgen en was niet ernstig. Hij had moeite wakker te blijven gedurende de dag, maar hij was erg druk op het werk, dus hij schreef het allemaal toe aan stress en slapeloosheid door de stress. Het kwam niet bij hem op dat hij slaapapneu had. Op dat moment wist hij niet eens wat slaapapneu was.

Zijn vrouw werkt in het lokale ziekenhuis en op een dag vroeg één van haar collega’s of er iets scheelde, ze zag er zo slecht uit. Zijn vrouw vertelde dat zij slecht sliep, omdat haar man stopte met ademen, en zij dan wachtte totdat hij weer ging ademen. En dan net op het moment dat zij in slaap begon te vallen, stopte hij weer met ademen. Dit ging de hele nacht door en als de wekker dan ‘s ochtends ging, had ze nog steeds geen oog dichtgedaan.

Volgens haar collega had Leightan slaapapneu en stuurde hem naar de dokter voor een test. De test kwam terug met de diagnose ‘matig tot ernstig apneu’ en hij werd naar een slaapspecialist verwezen.

De situatie nu

Zij ontmoetten een slaaptherapeut die uitlegde wat er precies gebeurde en welke opties ze hadden. Deze liet hem een paar apparaten zien en hij probeerde een aantal maskers uit, waarna hij naar huis werd gestuurd met zijn nieuwe beste vriend, een ResMed S8 AutoSet met neusmasker.

Leightan had in het begin moeite zijn mond dicht te houden, maar hij kreeg van de slaaptherapeut een paar tips die hij gevolgd heeft, en sindsdien gaat het soepel.

Leightan krijgt nu een goede nachtrust en neemt zijn apparaat altijd mee als hij gaat reizen, ook voor één nacht. Hij heeft onlangs een nieuw apparaat aangeschaft, een ResMed S9 AutoSet, een betere versie van zijn ResMed S8 en hij vindt het geweldig.

  • Woonplaats: Port Hardy, BC 
  • Symptomen: hoofdpijn, vermoeidheid 
  • Aantal jaren therapie: 7 
  • Maskertype: volgelaats 
  • Hobby’s: Lezen, computers en reizen 

Meer patiëntervaringen

“Ik heb zoveel meer energie als ik avondklassen geef, of als ik aan het trainen ben, CPAP heeft mijn leven veranderd.”

Meer informatie

“Ik kan niet geloven hoeveel meer energie ik overdag heb. Mijn bloeddruk is nu ook normaal. Ik geniet veel meer van het spelen met mijn kinderen.”

Meer informatie

“Vergeet niet dat slaap een essentiële rol in de gezondheid speelt – en bij ziekte. Als u moeite heeft te wennen aan uw PAP-systeem, roep dan de hulp in van iemand die er geweest is en het gedaan heeft. Dat maakt een enorm verschil!”

Meer informatie