Mary Jo’s ervaring met CPAP-therapie | ResMed Nederland

Mary Jo’s ervaring over slaapapneu

mary-jo-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

“De eerste keer dat ik CPAP gebruikte, werd ik wakker zonder hoofdpijn. En al snel hoefde ik niet meer meteen te gaan slapen als ik thuis kwam. Dat is geweldig.” —Mary Jo

Het leven voor de CPAP-behandeling

Mary Jo is een moeder van twee kinderen met een uitdagende functie als schoolbestuurder. Ze dacht dat het normaal was om elke dag vermoeid te zijn. Zodra ze thuiskwam, moest ze direct een dutje doen. Pas toen ze chronische dagelijkse migraine ontwikkelde, zocht ze hulp bij een neuroloog, die een slaaponderzoek voorschreef. Mary Jo bleek ernstig slaapapneu te hebben. Haar slaaparts raadde aan dat ze direct met CPAP-therapie moest beginnen.

Mary Jo had moeite met het advies dat zij een CPAP-apparaat nodig had. Het was een collega op school, wiens vader veel baat had gehad van CPAP, die haar overtuigde het apparaat direct te proberen.

De situatie nu

De eerste keer dat zij een CPAP-apparaat gebruikte op het slaapcentrum werd ze wakker zonder hoofdpijn. Maar eenmaal thuis duurde het twee weken om aan de therapie te wennen. Tijdens de eerste week trok Mary Jo het masker direct af, zodra ze in slaap viel. Langzaam lukte het om het masker voor langere perioden op te houden. Mary Jo had al snel geen last meer van hoofdpijn en ontdekte dat ze niet direct een dutje hoefde te doen als ze thuiskwam.

Nu heeft Mary Jo meer levensenergie dan ooit tevoren. Naast haar familie en carrière heeft ze nu tijd om te gaan fietsen. Als Mary Jo naar familie gaat, neemt ze altijd haar CPAP-apparaat mee. Ze zegt dat reizen per auto of vliegtuig zoveel makkelijker wordt, als je je CPAP-apparaat mee kan nemen. Mary Jo gelooft dat als zij geen steun van haar collega had gekregen, ze de CPAP-therapie mogelijk niet had volgehouden. Daarom gelooft ze dat het belangrijk is anderen in hun therapie te steunen.

  • Woonplaats: Wallingford, 
  • Symptomen: Vermoeidheid, chronische dagelijkse migraine 
  • Aantal jaren therapie: 2 
  • Maskertype: Intranasaal 
  • Hobby’s: Fietsen, reizen, familiebezoek 

Meer patiëntervaringen

“Ik heb zoveel meer energie als ik avondklassen geef, of als ik aan het trainen ben, CPAP heeft mijn leven veranderd.”

 

Meer informatie

“Ik kan niet geloven hoeveel meer energie ik overdag heb. Mijn bloeddruk is nu ook normaal. Ik geniet veel meer van het spelen met mijn kinderen.”

Meer informatie

“CPAP-therapie heeft mijn leven veranderd. Ik heb nu een goede nachtrust en ik heb het apparaat altijd bij me, waar ik ook naar toe ga.”

Meer informatie