Orville’s ervaring over PAP-therapie | ResMed Nederland

Orville’s ervaring over slaapapneu

orville-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

“Vergeet niet dat slaap een essentiële rol in de gezondheid speelt. Als u moeite heeft met wennen aan uw PAP-systeem, roep dan de hulp in van iemand die ervaring heeft. Dat maakt een enorm verschil!” — Orville

Het leven voor de PAP-behandeling

“Ik wist niet dat ik slaapapneu had totdat ik ineenstortte in de woonkamer,” zegt Orville, en schudt zijn hoofd. Gelukkig voor hem was de labtechnicus in het ziekenhuis waar hij naar toe was gebracht, ook een directeur van een slaapcentrum. Na het uitvoeren van de EEG (elektro-encefalogram)-test om de elektrische signalen van de hersenen te meten en informatie te krijgen over het flauwvallen, vertelde hij Orville dat hij wellicht een slaapstoornis had. Hij raadde hem een slaaponderzoek aan.

Tijdens het onderzoek had Orville 37 aanvallen per uur. Hij werd gediagnosticeerd met ernstig slaapapneu en kreeg een Bi-level PAP-apparaat voorgeschreven. Orville was opgelucht dat hij een diagnose had, maar had moeite met wennen aan PAP-therapie. “Gelukkig had ik geweldige steun van vrienden en familie.”

De situatie nu

Het volhouden van Orville heeft resultaat gehad. Hij overwon het nieuwe en vreemde gevoel om ‘s nachts iets op zijn gezicht te hebben. Hij heeft geleerd hoe hij het masker goed passend kon maken en al snel werd het gebruik van PAP routine. Het duurde niet lang voordat hij veranderingen bemerkte. Na een aantal weken de PAP-behandeling te hebben gevolgd, was het concentratievermogen van Orville merkbaar verbeterd. Hij had veel meer energie. Zoveel meer, dat hij besloot terug naar school te gaan om een diploma in ademhalingstherapie te behalen, om met slaapapneupatiënten te kunnen werken.

Hij spreekt nu regelmatig op bijeenkomsten van hulpgroepen voor slaapapneupatiënten. “Alle aspecten van mijn leven zijn positief verbeterd,” legt hij uit. “Mijn relaties, mijn carrière en mijn fysieke gezondheid zijn veel beter. Al mijn vrienden en familie hebben opgemerkt dat ik veel meer energie heb en alerter ben.”

  • Woonplaats: Northern NJ 
  • Symptomen: Snurken, vermoeidheid, flauwvallen 
  • Aantal jaren therapie: 9 
  • Maskertype: Volgelaats 
  • Hobby’s: Radio, vrijwillige brandweer, modeltreinen 

Meer patiëntervaringen

“Ik heb zoveel meer energie als ik avondklassen geef, of als ik aan het trainen ben, CPAP heeft mijn leven veranderd.”

Meer informatie

“De eerste keer dat ik CPAP gebruikte, werd ik wakker zonder hoofdpijn. En al snel hoefde ik niet meer meteen te gaan slapen als ik thuis kwam. Dat is geweldig.”

Meer informatie

“CPAP-therapie heeft mijn leven veranderd. Ik heb nu een goede nachtrust en ik heb het apparaat altijd bij me, waar ik ook naar toe ga.”

Meer informatie