Telemonitoring voor slaapapneu | ResMed Nederland

Digitale patiëntenzorg voor slaapapneu

Verbonden apparaten

AirMini, AirSense 10, AirCurve 10 en Lumis zijn apparaten met ingebouwde draadloze connectiviteit voor apparaatbeheer en probleemoplossing, naast patiëntzorg op afstand.

Meer informatie

Patiëntbeheersysteem

Met AirView kunt u de instellingen voor de AirSense 10, AirCurve 10 of Lumis op afstand volgen en wijzigen. AirView helpt ook om werkstromen te vereenvoudigen en maakt het makkelijk om effectief samen te werken binnen het zorgnetwerk van de patiënt.

Meer informatie

Oplossingen voor zelfbeheer

ResMed biedt een app waarmee patiënten hun nachtelijke slaapgegevens kunnen volgen en op maat gemaakte coaching kunnen krijgen – belangrijk om te zorgen dat uw patiënten gemotiveerd en gedisciplineerd blijven op de lange termijn.

Vormgeven aan de toekomst van telemonitoring

De verbonden oplossingen van ResMed maken proactieve opvolging door gezondheidsprofessionals mogelijk en resulteren in meer verantwoordelijkere patiënten die betrokken zijn bij en geïnteresseerd zijn in hun slaapapneutherapie.

Verbeteren van naleving

Verhoogde naleving van CPAP-therapie verbetert de patiëntresultaten, zoals slaperigheid overdag en de kwaliteit van leven1.
Telemonitoringsoplossingen kunnen patiënten helpen om de naleving te verbeteren en van de voordelen van hun slaapapneubehandelingen te genieten.

Gemiddeld gebruiken myAir-patiënten hun apparaat 46 minuten langer per nacht dan andere patiënten2.

Met AirView kunt u de patiënten identificeren die opkomend of aanhoudende CSA hebben en die voordeel kunnen hebben met de overstap van CPAP naar ASV5.

Patiënten die zichzelf volgen met myAir naast de opvolging op afstand met AirView door zorgspecialisten, verhogen hun naleving nog meer3.

Efficiëntie creëren met de verbonden oplossingen van ResMed

Pictogram-verbonden-gezondheid-toename-capaciteit

Meer capaciteit om nieuwe
patiënten te behandelen

Pictogram-verbonden-gezondheid-patiënten-met-behoeften

Focus op patiënten die
echt hulp nodig hebben

Pictogram-verbonden-gezondheid-kosten-vermindering

Vermijd kosten dankzij
probleemoplossing op afstand

Pictogram-verbonden-gezondheid-coaching

Optimaliseer
uw coachingstijd

Creëer met gemak rapporten voor
dokters en verzekeraars – sneller en goedkoper

Optimaliseer de fysieke patiëntbezoeken en beperk het niet verschijnen van patiënten op uw spreekuur

Vergroten van patiëntbetrokkenheid

Hulpmiddelen voor patiëntbetrokkenheid, zoals myAir en onze AirMini-app,  stellen patiënten in staat hun nachtelijke slaapprestaties-zelf en hun voortgang te volgen en gemotiveerd te blijven – ook als ze niet van afstand opgevolgd worden.

Patient-under-cpap-therapy

“Patiënten hebben CPAP-therapie nodig voor de rest van hun leven. De behoefte aan therapie verandert niet, maar hun leven wel. Het is niet ongewoon dat een patiënt stopt met het gebruik van hun apparaat in reactie op een verandering in de levensomstandigheden. Het wordt echter een probleem als u er pas na zes maanden achterkomt.”

Dr. Christine Cheval, San Salvadour Clinic, Frankrijk9

Zorgen voor interoperabiliteit

AirView-integratie-interoperabiliteit

AirView Integratie-oplossing voor slaapapneupatiënten, is ontworpen om de therapiegegevens van ResMed apparaten te verbinden aan de IT-systemen die het meest gebruikt worden door dokters, ziekenhuizen en in de thuiszorg wereldwijd. Het doel? Meer flexibiliteit en verbeterde werkstromen voor betere patiëntresultaten en kosteneffectievere gezondheidszorg.

Zorgen voor veiligheid en privacy

Door telemonitoring verbinden onze apparaten en softwareplatforms niet alleen slaapapneupatiënten met hun gezondheidsprofessionals of ziekenhuizen, ze verbinden ook complexe informatiesystemen die veel gebruikt worden door dokters. Dat komt omdat we naast innovators op IT gebied, ook innovators op het gebied van de gezondheidszorg zijn. Ons patiëntbeheersysteem, AirView, is vanaf de grond opgebouwd om veilig te zijn. Het voldoet aan de privacywetgeving op het gebied van gezondheidszorg wereldwijd, naast de nationale privacywetgeving. Zowel ResMed als onze hostingprovider zijn ISO 27001 gecertificeerd.

 

Warranting security and privacy with AirView
pictogram-veiligheid-cloud

We gebruiken veilige, cloud-gebaseerde hostingproviders

pictogram-veiligheid-bescherming

We gebruiken geavanceerde versleutelingstechnologiën om patiëntinformatie te beschermen

pictogram-veiligheid-risico

We zorgen voor risicobeheer en naleving van HIPAA*

pictogram-veiligheid-ISO

We voldoen aan de eisen voor ISO** certificering en hanteren strikte veiligheidsmaatregelen tijdens iedere stap van het proces

Referenties:

*HIPAA: Health Insurance Portability and Accountability Act, US.
**ISO: International Standards Organisation.

  1. Weaver TE et al. Relationship between hours of CPAP use and achieving normal levels of sleepiness and daily functioning. Sleep 2007; 30:711-719.
  2. Price Waterhouse Coopers. Empowering the sleep apnoea patient: A study of how myAir users behave better, 2016.
  1. Crocker M et al. Patient Engagement Using New Technology to Improve Adherence to Positive Airway Pressure Therapy. Chest 2016.
  2. Allen KY et al. The Clinician’s Guide to PAP Adherence. American Association for Respiratory Care 2009.
  3. Pépin et al. Adherence to positive airway therapy after switching from CPAP to ASV: a big data analysis. J Clin Sleep Med. 2018 Jan 15;14(1):57-63.
  4. Price Waterhouse Coopers . Effects of telemonitoring on treatment of sleep disordered breathing, 2015, Obj ID B88851.
  5. Price Waterhouse Coopers. Telemonitoring Solutions for a Homecare Provider in Obstructive Sleep Apnea (OSA), 2015, Obj ID C250425.
  6. “An evaluation of the benefits of a telemedicine service for CPAP follow up” Fillingham R C, Clinical Measurement Department, Royal Derby Hospital, 2014.
  7. San Salvadour ResMed case study, Obj ID C232631.