Narval CC MRA ResMed

Narval CC™

MRA-beugel

Narval CC is een klinisch bewezen1-3 MRA die op maat gemaakt wordt en hierdoor meer comfort3 en een betere naleving4 biedt bij uw patiënten. Het is een van de kleinste en lichtste MRA-beugels beschikbaar op de markt. Bijna 80% van de Narval CC-gebruikers zien hun Apneu-Hypopneu-Index (AHI) met meer dan 50% afnemen1.

  • narval-cc-oral-appliance-left-view-resmed
  • narval-cc-oral-appliance-front-view-resmed
  • narval-cc-oral-appliance-back-view-resmed
narval-cc-oral-appliance-left-view-resmed
narval-cc-oral-appliance-left-view-resmed
narval-cc-oral-appliance-front-view-resmed
narval-cc-oral-appliance-back-view-resmed

Innovatie aan het werk

narval-cc-cad-cam-oral-appliance-resmed

Dankzij CAD/CAM kan het ontwerp van de Narval-MRA gemakkelijk aangepast worden. Gestandaardiseerde processen en digitale technologie zorgen voor hoogwaardige MRA’s. Onze CAD-software simuleert kaakbewegingen en berekent de retentiekrachten en -verdeling voor iedere patiënt.

Narval CC is gemaakt van polyamide. Dit is een lichtgewicht, sterk en biocompatibel materiaal. Dit betekent dat er geen metalen of latex worden gebruikt. Hierdoor is het hygiënisch, ruikt het niet en wordt het risico op allergieën geminimaliseerd.

Flexibiliteit en designvoorkeuren

Narval CC™ is verkrijgbaar in vijf verschillende ontwerpvariaties afhankelijk van de morfologie van uw patiënt. Ieder ontwerp heeft een uitstekende rand tot 15 mm. Titratie is mogelijk in stappen van 0,5 mm door middel van koppelstukken.

narval-cc-custom-made-oral-appliance-ResMed

Narval CC gebruikt een op tractie-gebaseerde articulatiemethode die de kaak in een vooruitgestoken positie houdt langs het occlusale vlak. Dit is anders dan bij conventionele, op compressie-gebaseerde MRA’s, waarbij de kaak naar voren wordt geduwd. De tractie-gebaseerde articulatiemethode bevordert de lipverzegeling, zodat uw patiënten met de mond dicht kunnen slapen3. Daarnaast veroorzaakt het ook 10% minder druk op het kaakgewricht (TMG).3

Narval: 100% digitaal

Door het integreren van intra-oraal scannen (iOS) in het al computergestuurde ontwerp- en productieproces (CAD/CAM) kan Narval CC nu 100% digitaal gemaakt worden.

Narval CC levert resultaten

De met het CAD/CAM proces ontworpen Narval CC is effectiever in het verminderen van de AHI dan een niet-CAD/CAM MRA, ongeacht de ernst van de initiële OSA.

Medisch toezicht op het proces

Een succesvolle behandeling met een MRA vereist een nauwe samenwerking tussen een efficiënt netwerk van zorgverleners. Narval CC is een medisch apparaat dat voorgeschreven wordt na een slaaptest en dat gebruikt wordt volgens een erkend klinisch protocol. Het vereist professionele tandheelkundige beoordeling, nauwkeurige pasvorm, het bewaken van de toestand van de patiënt en periodieke aanpassing van de koppelstukken (titratie) om de efficiëntie van de behandeling te garanderen.

narval-cc-oral-appliance-dentist-sleep-doctor-dental-sleep-ResMed

Gerelateerde producten

Type III apparaat voor thuis slaaptesten

Learn more

Draagbaar therapieapparaat

Learn more

Automatisch aanpassend druktherapieapparaat met geïntegreerde luchtbevochtiger, draadloze connectiviteit en verbeterde ondersteuningsfuncties

Ontdek meer

Referenties:

  1. Vecchierini MF et al. A custom-made mandibular repositioning device for obstructive sleep apnoea-hypopnoea syndrome: the ORCADES study. Sleep Medicine 2016 Mar; 19:131-40.
  2. Vecchierini MF & al. Late Breaking Abstract – Efficacy and tolerability of a custom-made mandibular repositioning device (MRD) for the treatment of obstructive sleep apnea (OSA): ORCADES study 5-year follow-up data, European Respiratory Journal 2019; 54: Suppl. 63, OA3272.
  3. Attali V & al. Efficacy and tolerability of a custom-made Narval mandibular repositioning device for the treatment of obstructive sleep apnea: ORCADES study 2-year follow-up data. Sleep Med. 2019 Nov;63:64-74.
  4. Sutherland et al. Efficacy versus Effectiveness in the Treatment of Obstructive Sleep Apnea: CPAP and Oral Appliances. Journal Dental Sleep Medicine, 2015.