Het directie team | Het directie team | ResMed Nederland

Het directie team

Het directie team van ResMed is gehouden aan de hoogste ethische en professionele standaarden, wat zich vertaalt in goede relaties met onze klanten, leveranciers en met ons wereldwijde ResMed-team. Ons vriendelijke, slim en dynamisch directie team staat altijd voor u klaar om de juiste oplossingen met de juiste resultaten te leveren.


Michael “Mick” Farrell

Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur

Michael “Mick” Farrell werd benoemd tot CEO van ResMed en is sinds maart 2013 bestuurder. In januari 2023 werd hij benoemd tot voorzitter van onze raad van bestuur. In 2000 trad Mick toe tot het bedrijf, waarbij hij tussen 2011 en 2013 voorzitter van de Amerikaanse regio’s was, tussen 2007 en 2011 vice-voorzitter van de wereldwijde business unit slaapapneu, en nam verschillende senior rollen op zich in marketing en bedrijfsontwikkeling.

Voordat hij bij ResMed kwam, werkte Mick in management consulting, biotechnologie, chemie.

En metaalproductie bij verschillende bedrijven, waaronder Arthur D. Little, Sanofi Genzyme, DowDuPont, en BHP.

Mick zit in de raad van bestuur van ResMed, de Advanced Medical Technology Association (AdvaMed) en Zimmer Biomet (NYSE: ZBH), een beursgenoteerd miljarden bedrijf, dat implanteerbare muscoskeletale medische apparaten levert aan patiënten wereldwijd. Hij is ook lid van twee comités bij Zimmer Biomet: nominating and governance, en compensation and management development. Hij is ook vrijwillig trustee bij non-profitorganisaties: UC San Diego Foundation, Rady Children’s Hospital en Father Joe’s Villages’, een project voor daklozen in San Diego, Californië.

Mick heeft een eerste graad bachelor in Engineering van de Universiteit van New South Wales, een Master of Science in Chemische Engineering van het Massachusetts Institute of Technology, en een Master of Business Administration van het MIT Sloan School of Management.


Rob Douglas

President and Chief Operating Officer

Robert Douglas is aangesteld als president van ResMed in maart 2013 en Chief Operating Officer in september 2011; samen met Chief Executive Officer, Mick Farrell, heeft hij de volledige verantwoordelijkheid voor ResMed en haar dochterondernemingen.

Daarvoor was Rob de Chief Operating Officer van Asia Pacific en de wereldwijde toeleveringsketen van 2008 tot 2011. Verantwoordelijk voor de regionale commerciële distributie,

verkoopactiviteiten en wereldwijde productie; Chief Operating Officer Sydney, van 2005 tot 2008, verantwoordelijk voor de productie en onderzoek en ontwikkeling van het bedrijf. Operationeel vice-president van 2003 tot 2005, verantwoordelijk voor de productie van het bedrijf; vice-president van de afdeling beademing en hart tussen 2002 en 2003; en vice-president bedrijfsmarketing toen hij bij ResMed kwam in 2001.

Rob zit in de raad van bestuur van Globus Medical, Inc. (NYSE: GMED), een vooraanstaand bedrijf in muscoskeletale ontwikkelingen en is lid van het Auditcomité. Hij is ook co-vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van de San Diego Regional Economic Development Corporation, naast vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van EvoNexus, een non-profit technologie-incubator.

Rob heeft een Master of Business Administration van de Macquarie Universiteit, een eerste graads bachelor in Electrical Engineering, en een Bachelor of Science in Computer Sciences van de Universiteit van New South Wales, Sydney.


Brett Sandercock

Chief Financial Officer

Brett Sandercock is aangesteld als Chief Financial Officer in januari 2006. Daarvoor was hij de Vice President of Treasury and Finance van ResMed van november 2004 tot december 2005, en account en controller van de groep van 1998 tot 2004.

Voordat hij bij ResMed kwam, was Brett manager van accounting and group reporting bij Norton Abrasives, een divisie van Saint-Gobain een Franse multinational, van 1996 tot 1998. Hij had ook financiële en accountingfuncties van 1994 tot 1996 bij Health Care of Australia, een grote particuliere ziekenhuisorganisatie. Van 1989 tot 1994 werkte hij bij Pricewaterhouse Coopers in Sydney, waar hij zich specialiseerde in audits van klanten in distributie en productie, financiële dienstverlening, technologie en andere industrietakken.

Van juni 2019 tot augustus 2021 was hij niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van Osteopore Limited (ASX: OSX), een in Australië en Singapore gevestigd medisch technologiebedrijf, dat producten commercialiseert die worden gebruikt voor botregeneratie op een reeks therapeutische gebieden.

Brett heeft een Bachelor diploma in Economics van de Marquarie Universiteit in Sidney, en is een certified chartered accountant.


Michael Rider

Global General Counsel en Secretary

Michael Rider werd in juli 2023 benoemd tot Global General Counsel en Secretary. In zijn huidige rol geeft Mike leiding aan de wereldwijde juridische strategie voor een reeks kwesties, waaronder het beheer van intellectueel eigendom; antitrust, anti-smeergeldkwesties en andere juridische risico’s; ondernemingsbestuur; aanwinsten; privacy; en rechtszaken. Eerder was hij senior vicepresident van ResMed, plaatsvervangend algemeen raadsman en juridische zakenpartner voor ResMed’s Sleep & Respiratory Care-team van juli 2019 tot en met juni 2023 en daarvoor was hij ook ResMed’s vicepresident en algemeen raadsman voor N- en Z-Amerika toen hij in juni 2012 bij ResMed in dienst trad.

Mike heeft bijna 40 jaar juridische ervaring. Voordat hij bij ResMed kwam, was hij senior vice president, algemeen raadsman bij Callaway Golf (NYSE: MODG), senior-advocaat bij American Airlines (NASDAQ: AAL), en advocaat bij Gibson Dunn & Crutcher.

Mike studeerde magna cum laude af aan de University of San Diego School of Law, was uitvoerend redacteur van de San Diego Law Review, ontving in 2007 de Distinguished Alumni Award en is momenteel lid van de Raad van Bezoekers van de USD School of Law. Hij is ook lid van het uitvoerend comité van het Corporate Directors Forum.  Mike behaalde een Bachelor of Science in Farmacie aan de Universiteit van Arizona.


Lucile Blaise

President, slaap- & ademhalingszorg

Lucile Blaise werd benoemd tot ResMeds president van slaap- en ademhalingszorg in juli 2022. Zij is verantwoordelijk voor het leiden van het hoofddoel van het bedrijf: het leveren van apparaten die via de cloud kunnen verbinden, alsmede het leveren van maskers en andere accessoires aan miljoenen mensen wereldwijd die met slaapapneu, COPD, astma of andere chronische ziekten leven.

Lucile heeft haar leiderschapskwaliteiten opgedaan in de medisch-technische industrie en bezit 25 jaar aan ervaring. Ze werkte hiervoor vanaf 2015 als vicepresident van de slaap- en ademhalingszorg in West-Europa. Hier leidde ze de groeistrategie van de regio en was ze instrumenteel in het tot stand brengen van publieke toegang tot de markt en het vergoeden van telemonitoring in Frankrijk en België, en telegeneeskunde in Frankrijk. Daarvoor werkte ze van 2012 tot 2015 als vicepresident van Frankrijk en Noord-Afrika en al vanaf 2006 functioneerde ze in verschillende rollen in de ResMed-marketing en -sales binnen de slaap- en ademhalingszorg.

Lucile is president van de Snitem, de leidende bond in de medisch-technische industrie in Frankrijk, waar ze sinds 2016 dienstdoet als bestuurslid. Ze is ook bestuurslid bij MedTech Europe.

Lucile studeerde aan de KEDGE Business School in Talence, Frankrijk en heeft een bachelordiploma in internationale bedrijfskunde van de Universiteit van Sheffield in Engeland. Ze spreekt 3 talen: Frans, Engels en Spaans.


Bobby Ghoshal

President, SaaS

Bobby Ghoshal werd in augustus 2021 benoemd tot president van de SaaS-activiteiten van ResMed. Hij was eerder werkzaam als Chief Technology Officer van ResMed; Chief Operating Officer voor Brightree, een leverancier van cloudgebaseerde software-as-a-service voor ResMed voor zorg buiten het ziekenhuis; en leider van de informatietechnologiefunctie voor de commerciële teams van ResMed in de VS, Canada en Latijns-Amerika.

teams, en vergrootte de adoptie van digitale platforms en data-analyse in het hele bedrijf.

Bobby heeft meer dan 25 jaar ervaring in technologie in verschillende industrietakken, waaronder financiën, semiconductors en de gezondheidszorg, en werkte voor bedrijven zoals Freescale Semiconductor, Motorola, Compuware en Wipro Infotech Bobby heeft leiding gegeven aan hoog-presterende teams in informatietechnologie, semiconductor-innovatie, digitale en bedrijfsstrategie, informatieveiligheid, geavanceerde analyse, operaties, en klantenzorg.

Bobby heeft een Master of Business Administration van de Arizona State University en een bachelor in Electronics Engineering and Telecommunications van het National Institute of Technology (NIT) in Calicut, India.


Katrin Pucknat

President ResMed Healthcare, Germany

Katrin Pucknat is aangesteld als ResMed’s President in Duitsland in november 2018, waar zij leiding geeft aan de overkoepelende organisatie ResMed Germany Inc, met dochterondernemingen ResMed Healthcare (ResMed GmbH & Co. KG en ResMed Medizintechnik GmbH) en de specialistische handelsonderneming ResMed Deutschland GmbH. Daarvoor was zij CEO van ResMed Healthcare Germany, vanaf juli 2016. En is zij lid van het wereldwijde management team van ResMed sinds 2017. Katrin heeft verschillende Europese leidschapsfuncties gehad bij ResMed vanaf 2010. Daarvoor was ze Vice President van EMEA/APAC Business Transformation, verantwoordelijk voor patiëntdiensten, regionale kantoren, directe verkopen en de ontwikkeling van nieuwe concepten in beademing. Als directeur van European Marketing, Sleep & Diagnostics was zij verantwoordelijk voor de tak Slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen in Europa. Voordat zij bij ResMed kwam, bekleedde Katrin senior marketing posities in de Verenigde Staten en Europa. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de medische apparatenindustrie, met een focus op marketing, communicatie, bedrijfsinnovatie en bedrijfsontwikkeling. Ze heeft een bachelor in Business & Marketing.


Justin Leong

President, Asia and Latin America

Justin Leong werd in juni 2020 benoemd tot president van de Aziatische en Latijns-Amerikaanse markten van ResMed, een uitbreiding van zijn functie als president van ResMed’s Asia Growth Markets, die hij sinds september 2018 uitvoerde, en de functie van senior vicepresident van de regio die hij sinds mei 2016 uitvoerde. Hij is ook lid van de raad van bestuur van verschillende ResMed-dochterondernemingen. Hij trad in 2013 in dienst bij ResMed als vicepresident global strategy en voegde daar in 2015 de rol van General Manager van Greater China aan toe.

Voordat hij bij ResMed kwam, was hij directeur van het Londense investeringsbedrijf HgCapital van 2006 tot 2012, waar hij verantwoordelijk was voor acquisities en portfoliobeheer en zat hij in de raad van bestuur van verschillende Europese gezondheidszorgbedrijven. Van 1999 tot 2004 was hij Management Consultant bij Bain & Co. in Sydney, Boston en New York, waar hij cliënten adviseerde over groeistrategieën, operationele verbeteringsprojecten, fusies en acquisities.

Justin heeft een Bachelor of Commerce en een Bachelor of Laws van de Universiteit van New South Wales, Sydney, en een Master of Business Administration van de Harvard Business School.


Dawn Haake

Chief Quality Officer

Dawn Haake werd in mei 2023 benoemd tot Chief Quality Officer van ResMed. Ze was eerder sinds 2015 vicepresident kwaliteitszorg van ResMed en voegde in 2017 vicepresident regelgevende zaken aan haar titel toe en combineerde deze in 2018 als vicepresident kwaliteitszorg en regelgevende zaken. Haar taken omvatten het begeleiden en overzien van kwaliteits- en veiligheidsprocessen met betrekking tot ResMed’s slaap- en ademhalingszorgapparaten, apparaatgerelateerde digitale oplossingen en gezondheids-IT-oplossingen voor B2B SaaS-klanten – evenals regelgeving en bijbehorend beleid in elk van de ruim 140 landen waarin ResMed actief is.

Dawn heeft meer dan 30 jaar ervaring in de medtech-industrie. Daarvoor was ze senior directeur van wereldwijde kwaliteitsborging bij NuVasive (NASDAQ: NUVA), senior specialist kwaliteitsborging/CAPA bij Nellcor Puritan Bennett (nu eigendom van Medtronic (NYSE: MDT)), en technisch ondersteuningsbeheerder bij Infrasonics, Inc., een marktleider op het gebied van beademing op kritieke zorg. 

Dawn is bestuurssecretaris van Twin Oaks Valley Equestrian Association en bestuurssecretaris van de Horse Heritage Conservancy, een zogenaamde 501(c)(3) land conservancy in San Diego County. 

Dawn heeft een bachelor in medische kwaliteitsmanagementsystemen van de Universiteit van Massachusetts Amherst en een Associate of Science in wiskunde en wetenschappen van Palomar College in San Marcos, Californië.


Vered Keisar

Chief People Officer

Vered Keisar is aangesteld als Chief People Officer van ResMed in Maart 2021 en is verantwoordelijk voor de wereldwijde strategie op het gebied van Cultuur en Personeel. Daarvoor was ze vicepresident en juridisch adviseur voor de regio’s Azië en Zuid-Amerika.

Vered heeft meer dan 25 jaar industriebrede ervaring, variërend van gezondheidzorg en farmaceutica tot defensie en verzekering. Voordat zij in 2012 bij ReMed kwam, werkte ze bij toonaangevende advocatenkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Japan en Israël.

Vered is gekwalificeerd advocaat in Engeland en Wales, Australië en Israël. Ze heeft een MBA van de Sydney Graduate School of Management, diploma in Europees Mededingingsrecht van het King’s College in Londen, en een Bachelor Rechten van het College of Management Academic Studies in Israël.

Van 2016 tot 2020 was Vered de gekozen voorzitter van het Australian Diversity and Inclusion Committee for the Association of Corporate Counsel, de grootste organisatie ter wereld gericht op intern juridisch advies, met meer dan 45.000 leden in 85 landen.Sinds 2012 is Vered ambassadeur en spreker voor de Australian National Breast Cancer Foundation


Dr. Carlos M. Nunez, M.D.

Chief Medical Officer

Carlos M. Nunez, M.D., werd in januari 2017 aangesteld als chief medical officer van ResMed.

Voordat hij bij ResMed kwam werken, was hij senior vice president medische zaken bij Becton, Dickinson and Company, waar hij leiding gaf aan het Office of Science, Medicine and Technology voor de grootste divisie; was hij chief medical officer bij CareFusion, waar hij een wereldwijd team opbouwde en leidde dat medisch toezicht hield op het hele bedrijf; en was hij chief physician executive bij Picis, Inc. (een toonaangevend bedrijf op het gebied van medische informatica dat later opging in de Optum-divisie van UnitedHealth Group), waar hij leiding en sturing gaf op medisch en klinisch gebied voor de bedrijfs- en commerciële strategieën.

Voordat hij in de medtech-sector ging werken, was Carlos praktiserend anesthesioloog, intensivist en ziekenhuisarts; hij was onderzoeksdirecteur op het gebied van kritieke zorg, informatica en analyse; en directeur van de educatieve samenwerking tussen de Duke University en het Carolinas Medical Center NorthEast.

Carlos is sinds januari 2023 ook voorzitter van de gezondheidsdivisie van de Consumer Technology Association en bestuurslid van Primasun, een joint venture van ResMed en Verily (een Alphabet-bedrijf) die efficiëntere en rechtvaardigere digitale trajecten ontwikkelt om de slaap van mensen te verbeteren.

Carlos behaalde zijn medische doctorstitel aan de University of Miami School of Medicine, waar hij ook zijn postdoctorale opleiding in anesthesiologie, kritieke zorg en klinisch onderzoek voltooide.


Andrew Price

President, Global Operations

Andrew Price is aangesteld als president van ResMed’s Global Operations in juli 2017. Hij kwam bij ResMed in 1999 waar hij als laatste President of Innovation and Operations was. Hij heeft ook verschillende leiderschapsfuncties in het bedrijf gehad, waaronder Senior Vice President of Global Manufacturing and Logistics, Vice President of marketing for Asia Pacific, en Vice President of Product Development and Marketing van de business unit Sleep-Disordered Breathing. Hij kwam bij Resmed als een Design Engineer en heeft een aantal wereldwijd toegekende patenten.

Voordat hij bij ResMed kwam, had Andrew een functie in Product Development bij Sunbeam, een fabrikant van consumentenapparaten, en Aristocrat Leisure Industries, één van de toonaangevende aanbieders van Gaming Solutions ter wereld.

Andrew heeft een diploma van het Advanced Management Program (AMP) van de INSEAD International Business School in Singapore, een eerste graad bachelor in Industrial Design van de University of Technology, Sydney en is een Lean Six Sigma Green Belt


Hemanth Reddy

Chief Strategy Officer

Hemanth Reddy is aangesteld als ResMed’s Chief Strategy Officer in september 2013 en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de wereldwijde bedrijfsstrategie en bedrijfsontwikkeling van het bedrijf. Voordat hij bij ResMed kwam, was hij Strategy Consultant gedurende 14 jaar en gaf advies over een verscheidenheid aan zaken, waaronder bedrijfsstrategie, businessunitstrategie, portfoliostrategie, en anorganische groeistrategie voor consumentenproducten, hightech, biotech en andere industrie takken. Hij was voor het laatst directeur bij Monitor Deloitte, Deloitte Consulting’s Strategy Practice en gaf mede leiding aan het kantoor in San Francisco. Voor Deloitte was hij een partner bij de Monitor Group, waar hij mede leiding gaf aan de financiële bedrijfsactiviteiten in Noord-Amerika en deelde het leiderschap van Monitor’s Mergers & Acquisitions Advisory Practice. Voor de Monitor Group was hij een investeringsbankier bij Donaldson, Lufkin & Jenrette (DLJ) in New York, waar hij cliënten advies gaf over het structureren en uitvoeren van schuld- en kapitaalaanbod, naast private equity-transacties.

Hemanth heeft een Master of Business Administration in Finance, Strategy and Marketing van de Kellogg School of Management van de Northwestern University en een bachelor in Computer Science van Cornell University’s College of Engineering.


Urvashi Tyagi

Chief Technology Officer

Urvashi Tyagi werd in februari 2022 benoemd tot Chief Technology Officer en is verantwoordelijk voor het leiden van het Digital Health Technology-team van het bedrijf om zijn toonaangevende cloudgebaseerde digitale gezondheidsplatforms te stimuleren, evenals investeringen in opkomende technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie en machine learning.

Urvashi heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van softwareontwikkeling en -levering, productstrategie, financiën, bedrijfsontwikkeling en uitvoerend leiderschap. Voordat ze bij ResMed kwam werken, was ze Chief Technology Officer en Senior Vice President voor ADP, waar ze verantwoordelijk was voor de technologische visie en strategie, productmodernisering en bedrijfstechnologie. Ze was ook het wereldwijde hoofd van commerciële data-engineering voor American Express, en werkte in senior functies bij Audible van Amazon, Microsoft en IBM.

Urvashi is lid van adviesraden van het Worcester Polytechnic Institute (WPI) in Massachusetts en CIONET. Ze heeft een master in informatietechnologie van WPI; een MBA in financiën en ondernemerschap van de South Gujarat University in Surat, India; en een bachelor in werktuigbouwkunde van de Sardar Patel University in V.V.Nagar, India.


Amy Wakeham

Hoofd communicatie en investeerdersrelaties

Amy Wakeham werd in april 2023 benoemd tot hoofd communicatie en investeerdersrelaties. Zo werd ze verantwoordelijk voor het uitvoerend toezicht op de investeerdersrelaties de interne en externe communicatiestrategie van ResMed, alsook voor merkcommunicatie en governance. In die hoedanigheid geeft ze communicatieadvies over een breed scala aan bedrijfskwesties en -initiatieven en fungeert ze als een van de voornaamste woordvoerders voor het bedrijf. Toen ze in juni 2018 bij ResMed in dienst trad werkte ze eerst als vicepresident bedrijfscommunicatie en investeerdersrelaties.

Amy heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het leiden van geïntegreerde communicatieteams, alsook tien jaar praktische ervaring in belangrijke financiële functies in kasbeheer en accounting. Voordat ze bij ResMed kwam, is ze vicepresident investeerdersrelaties en communicatie geweest bij Integer Holdings Corporation (NYSE: ITGR) en senior director investeerdersrelaties en bedrijfscommunicatie bij Maxwell Technologies (NASDAQ: MXWL). Eerder in haar carrière was ze vicepresident bedrijfscommunicatie en investeerdersrelaties bij Leap Wireless (tot de overname door AT&T in 2014). Ze heeft ook functies in financiën, kasbeheer en accounting bekleed bij Leap. Zij begon haar carrière in openbare accounting bij Ernst & Young.

Amy zit ook in de stuurgroep van de Senior Roundtable van het National Investor Relations Institute, ze is sinds 2018 vrijwilliger bij Girl Scouts of San Diego en sinds 2012 vrijwillig fondsenwerver voor de Leukemia and Lymphoma Society.

Amy heeft een Bachelor of Science in accounting van Pepperdine University en een Master of Business Administration van de University of California te Irvine.