Wanneer moet ik mijn CPAP-apparatuur vervangen? | ResMed Nederland

Het vervangen van CPAP-materialen en -apparatuur

Voor een effectieve CPAP-therapie is het belangrijk dat onderdelen worden vervangen volgens het aanbevolen schema. Dit is vooral belangrijk voor maskers en/of onderdelen, die aangetast kunnen worden door vuil, vetten en residuen van uw huid.

Top 3 redenen om uw CPAP-apparatuur regelmatig te vervangen

Slaap langer

CPAP-gebruikers die regelmatig hun apparatuur vernieuwen genieten van een 24% toename in het aantal uren dat ze elke nacht slapen tijdens hun therapie1.

Beter slapen en zich beter voelen2

De meerderheid van CPAP-gebruikers die regelmatig hun apparatuur vernieuwen zeggen dat ze beter slapen en een positievere levenshouding hebben2.

Haal het meeste uit uw CPAP-therapie

CPAP-gebruikers die regelmatig hun apparatuur vernieuwen hebben twee keer zoveel kans om de therapie te blijven volgen en hun slaapapneubehandeling op lange termijn voort te zetten1.

Wanneer moeten CPAP-onderdelen worden vervangen?

 

De levensduur van een onderdeel hangt af hoe vaak u het gebruikt, schoonmaakt, en of het onderdeel in aanraking met uw gezicht komt.

Controleer de onderdelen regelmatig op tekenen van slijtage. Als uw CPAP-apparatuur optimaal functioneert, kunt u het verschil bemerken.

Neem contact op met uw zorgleverancier over uw vervangingsopties en mogelijke vergoeding.

cpap-onderdelen-vervanging-resmed

Hulp nodig bij het vervangen en bestellen van uw CPAP-materialen?

Alle CPAP-materialen en reserveonderdelen van ResMed kunnen besteld worden. Op onze handige online webshop en via uw zorgleverancier. In sommige gevallen worden deze onderdelen of maskers vergoed door uw zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met uw zorgleverancier.

 

Eenvoudige stappen voor een betere PAP-ervaring

Wenst u dat PAP-therapie gemakkelijker of comfortabeler was? Heeft u vragen over het schoonmaken en onderhouden van uw apparatuur? Ons gratis ebook staat vol ideeën en advies om u te helpen genieten van een comfortabelere PAP-ervaring.

Haal het meeste uit uw CPAP-therapie
ResMed-ebook-4-tijdens-CPAP-therapie-cover
Hoe kunt u uw behandeling comfortabeler maken?
ResMed-ebook-4-tijdens-CPAP-therapie-voorbeeld-a
Uw PAP-apparatuur onderhouden
ResMed-ebook-4-tijdens-CPAP-therapie-voorbeeld-b

Referenties:

  1. BenjafieldA et al.,“Impact of a mask resupply program on therapy compliance: a retrospective analysis”, SLEEP, Volume 41, Abstract Supplement, 2018
  2. ResMedexternal clinical study of 400 PAP patients, conducted between 16/10/2017 – 27/10/2017, 2017 data on file; ID C278965.