Meer informatie over slaapapneu | ResMed Nederland

Behandeling voor slaapapneu

Obstructief slaapapneu (OSA) is een ernstige slaapstoornis die niet genezen kan worden. Slaapapneu is gelukkig eenvoudig te behandelen. Het krijgen van effectieve behandeling voor uw slaapapneu heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld, het vermindert het risico op ernstige medische problemen en ongelukken. Het zorgt ook voor een betere nachtrust en maakt dat u overdag gelukkiger bent en meer energie heeft.

Welke slaapapneubehandeling is geschikt voor u?

CPAP-therapie voor slaapapneu

Slaapapneu wordt meestal behandeld met CPAP-therapie. Tijdens deze therapie stuurt een CPAP-apparaat perslucht door een CPAP-masker om uw luchtwegen open te houden terwijl u slaapt. Het kan raar voelen in het begin maar de meeste mensen wennen snel aan hun CPAP-apparaat. En het is de moeite waard: het behandelen van uw slaapapneu kan uw humeur en energieniveau overdag verbeteren.

 

MRA-therapie voor slaapapneu

Sommige mensen hebben moeite te wennen aan CPAP-therapie. Er is gelukkig een effectief alternatief: MRA (mandibulair repositieapparaat) -therapie. Het apparaat van Resmed, waarvan de effectiviteit is bewezen, heet Narval-CC en is geschikt voor mensen die last hebben van milde tot matige slaapapneu en snurken.

 

Voordelen van slaapapneubehandeling en CPAP-therapie

Of u nu tevreden bent met CPAP of ervoor kiest een MRA te gebruiken, het belangrijkste is om uw slaapapneutherapie elke nacht te gebruiken, gedurende zoveel mogelijk uren. Een effectieve behandeling voor slaapapneu kan een grote verscheidenheid aan voordelen opleveren.

Effectieve slaapapneutherapie, waaronder het gebruik van CPAP-apparatuur, is bewezen te helpen tegen veel voorkomende symptomen en verbetert uw energieniveau, productiviteit en algemeen welzijn. Let op; als slaapapneu niet behandeld wordt, kan het leiden tot andere ernstige gezondheidsproblemen.

voordelen-van-slaapapneubehandeling

Hoe kan ik behandelt worden?

Als u denkt dat u slaapapneu heeft, raadpleeg uw dokter. Uw dokter zal naar uw symptomen vragen en een slaaptest voorschrijven bij het vermoeden van slaapapneu of een andere slaapgerelateerde aandoening. Met de juiste diagnose krijgt u de juiste behandeling en zal uw gezondheid en energieniveau verbeteren.

Patiëntervaringen

myAir van ResMed – “myAir heeft mij mijn leven teruggegeven en ons weer bij elkaar gebracht”.

Vind de juiste oplossing

Bekijk patiëntverhalen en hun ervaringen met slaapapneutherapie.

Bekijken

Doe onze gratis slaaptest vandaag nog en ontdek binnen vijf minuten of u risico loopt op slaapapneu.

Start nu

Slaapapneu is een ernstige slaapstoornis. Het meestvoorkomende symptoom is snurken maar er zijn ook andere signalen om op te letten.

Meer informatie