Behandeling voor snurken | MRA beugel | ResMed Nederland

Behandeling voor snurken

Snurken kan de slaap van de snurkers zelf en maar ook van diegenen om hen heen verstoren. Het kan ook een waarschuwingsteken zijn voor obstructief slaapapneu, een ziekte waardoor mensen tijdens de nacht stoppen met ademen. Het is essentieel om hulp te krijgen voor deze aandoeningen. Maar geen zorgen, zowel snurken als slaapapneu kan behandeld worden!

Narval: klinisch bewezen behandeling voor snurken

De Narval CC van ResMed is een klinisch bewezen, op maat gemaakt Mandibulair Repositieapparaat (MRA) dat eenvoudig in uw mond past tijdens het slapen. Deze MRA houdt de onderkaak in een positie waardoor afsluiting van de bovenste luchtwegen sterk verminderd wordt. Het is klein, licht en vrij van metaal. Maar het beste is, dat luid snurken bij 89% van de getroffen mensen die deze MRA beugel gebruikt, verdwijnt1!

(Video in het Engels)

Een op maat gemaakt MRA van ResMed

Uw Narval CC wordt speciaal voor u gemaakt met orale scans of tandafdrukken en geavanceerde CAD/CAM (computer-aided design and manufacturing) -technologie.

Als resultaat past het perfect in uw mond en is het comfortabel om te dragen. U kunt praten, drinken en uw mond op natuurlijke wijze openen, terwijl u het draagt.

Naast dat het u (en uw partner) helpt bij een goede nachtrust, vermindert de Narval CC ook de OSA-symptomen significant en verbetert de kwaliteit van leven. Het is ook geschikt om mee te reizen.

Hoe werkt de Narval?

Narval CC is een mandibulair repositieapparaat (MRA) dat werkt door de kaak in enigszins vooruitgeschoven positie te houden terwijl u slaapt. Hierdoor wordt het zachte weefsel en de spieren van de bovenste luchtweg aangespannen, waardoor ze niet langer de luchtweg kunnen blokkeren en dat vermindert de trilling die het geluid van snurken veroorzaakt. MRA’s lijken op gebitsbeschermers die in de sport gebruikt worden en die door een tandarts op maat voor uw mond worden gemaakt.

 

snurken-heelholte-ingevallen-luchtstroom-geblokkeerd

Zonder Narval CC:
keelholte is ingevallen en de luchtstroom is geblokkeerd

stop-snurken-met-narval

Met Narval CC:
keelholte is open en lucht stroomt vrijelijk naar uw longen

Feiten over de Narval CC-behandeling

Met Narval CC verdwijnt luid snurken volledig bij bijna 9 van de 10 patiënten1.

 

Makkelijk aan te wennen

Het kan een paar nachten duren om aan de Narval CC te wennen, maar het is makkelijker dan u denkt.  86% van de patiënten draagt hun Narval CC elke nacht1.

 

 

Op maat gemaakt

ResMed maakt gebruikt van CAD/CAM technologie om een speciaal voor u op maat gemaakt MRA te maken. ResMed is een van de weinige bedrijven die een dergelijk high-tech proces gebruikt om orale apparaten te maken.

 

Ook voor slaapapneu

Bijna 80% van de mensen die Narval CC gebruikten om hun slaapapneu te bestrijden – waaronder diegenen met ernstigere gevallen van obstructief slaapapneu – zagen hun Apneu-Hypopneu Index (AHI) afnemen met meer dan 50%1.

Hoe schaf ik een Narval CC-apparaat aan?

Zodra uw dokter u geholpen heeft bij het kiezen van MRA-therapie in plaats van een PAP therapie, zal een gespecialiseerde tandarts kunnen bevestigen of u inderdaad een geschikte kandidaat voor Narval CC bent. Vraag uw slaaparts om een verwijzing, of zoek een tandheelkundig slaapgeneeskundige.

Referenties:

  1. Vecchierini MF & al. A custom-made mandibular repositioning device for obstructive sleep apnoea-hypopnoea syndrome: the ORCADES study. Sleep Med. 2016 Mar;19:131-40. doi: 10.1016.
  2. Sleep-disordered breathing affects 34% of men and 17% of women aged between 30-70 Peppard et al. Increased Prevalence of Sleep-Disordered Breathing in Adults. Am J Epidemiol. 2013 (5.17).