Starten met MRA-therapie | Voordelen en werking | ResMed Nederland

MRA-therapie voor snurken en OSA

Als u slaapapneu heeft, moet u behandeld worden. Maar sommige mensen hebben moeite met CPAP-therapie. Gelukkig is er voor mensen met een milde tot matige OSA, of als secundaire behandeling voor patiënten met ernstige OSA, een bewezen, effectief alternatief voor CPAP1; de Narval CC.

Hoe werkt MRA-therapie?

Een mandibulair repositieapparaat (MRA) is een beugel die voor u op maat gemaakt wordt om tijdens het slapen te kunnen dragen. Het houdt de onderkaak in een vooruitgeschoven positie om de ruimte achter de tong te vergroten en het zachte weefsel en spieren van uw bovenste luchtweg in een goede positie te houden. Dit vermindert trillingen en voorkomt dat uw luchtweg afgesloten raakt.

snurken-heelholte-ingevallen-luchtstroom-geblokkeerd

Zonder Narval: keelholte is ingevallen en de luchtstroom is geblokkeerd

stop-snurken-met-narval

Met Narval: keelholte is open en lucht stroomt vrijelijk

Een hoge patiënttevredenheid

Er zijn twee types Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) op de markt: de op maat gemaakte, zoals Narval CC en thermoplastische, die patiënten zelf moeten aanpassen. Een recent vergelijkend onderzoek heeft aangetoond dat een op maat gemaakt MRA twee keer zo effectief is in het verminderen van snurken dan de niet op maat gemaakte, thermoplastische MRA’s2. De therapie met op maatgemaakte MRA’s heeft een hoger nalevingspercentage – van 94% tegenover 69%2 – en patiënten geven eerder de voorkeur aan het op maat gemaakte apparaat (82%).2

high-patient-satisfaction-stop-snoring

Wat zijn de voordelen van een effectieve MRA-therapie?

De Narval CC van ResMed is klinisch bewezen als een effectieve behandeling
voor snurken en mild tot matig Obstructief Slaapapneu (OSA).
3 feiten over Narval CC:

Snurken verdwijnt

In feite verdwijnt snurken bij bijna 90% van de mensen die het MRA gebruiken.1 Een betrouwbare manier om snurken te voorkomen, zorgt voor een betere nachtrust, een positieve invloed op uw relatie en voor meer zelfvertrouwen.

Vermindering van OSA-symptomen

Narval CC vermindert ook significant OSA-symptomen en verbetert de kwaliteit van leven: twee derde van de OSA patiënten voelt zich niet meer moe overdag nadat ze Narval CC zijn gaan gebruiken.1

De kwaliteit van leven verbetert

Met een effectieve MRA-behandeling voor uw slaapapneu geniet u ook van andere voordelen zoals een betere gezondheid, een gezonder gewicht, een beter humeur, meer energie overdag, betere relaties en minder risico op ongelukken.

Wat u kunt verwachten als u voor Narval CC kiest

U hebt gekozen voor Narval CC om snurken te bestrijden en de ernst van de apneus, die u moe en lusteloos maken, te verminderen – gefeliciteerd! U bent op weg naar een betere gezondheid. Dit is een korte beschrijving van alle belangrijke mijlpalen op de weg naar de juiste behandeling:

Zorg dat u bent getest op slaapapneu en dat u weet wat uw AHI is. Een optimale oplossing is afhankelijk van de juiste diagnose. Daarnaast is het de enige manier om vooruitgang te bewaken.

Zoek een tandarts met ervaring in tandheelkundige slaaptherapie.  U kunt uw slaaparts vragen om een verwijzing voor het European Dental Sleep Foundation register, of neem contact met ons op voor hulp.

Over het algemeen moet u een afspraak maken bij de tandarts voor een mondonderzoek en een scan van de mond of tandafdrukken. Daarna moet er gepast en eventueel aangepast worden.

Zodra uw Narval CC optimaal past, moet het zo vaak mogelijk gedragen worden voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Kom na 3 tot 6 maanden terug om te zien of de therapie aanslaat. Het kan zijn dat uw Narval CC moet worden aangepast om te zorgen dat het de optimale balans tussen behandelingseffectiviteit en comfort biedt. Daarnaast is er de jaarlijkse controle zoals bij andere zorgverleners.

Waarom zou ik voor een Narval-apparaat kiezen?

Narval CC is een klinisch bewezen, niet invasieve therapie voor chronisch, luid en vervelend snurken. Het is op maat gemaakt om precies in uw mond te passen door middel van geavanceerde CAD/CAM technologie. Het is klein, discreet en gemakkelijk te gebruiken (ook op vakantie). U kunt praten, drinken en uw mond op natuurlijke wijze openen terwijl u het draagt. Het is gemaakt van composiet materiaal zonder enig metaal, latex en bisfenol A, om het risico op allergieën te beperken. Bovendien is het extreem sterk, dus u kunt het dragen zelfs als u met de tanden knarst als u slaapt.

narval-toepassing-oplossing voor snurken

Vind de juiste oplossing

Meer informatie over slaapapneubehandeling en wat u na de diagnose kunt verwachten.

Bekijken

Doe onze gratis slaaptest vandaag nog en ontdek binnen vijf minuten of u risico loopt op slaapapneu.

Start nu

Referenties:

  1. Vecchierini MF & al. A custom-made mandibular repositioning device for obstructive sleep apnoea-hypopnoea syndrome: the ORCADES study. Sleep Med. 2016 Mar;19:131-40. doi: 10.1016. 
  2. Vanderveken et al. Comparison of a custom-made and thermoplastic oral appliance for the treatment of mild sleep apnoea. Am J Respir Crit Care Med. 2008; 178 (2):197-202.