Reizen met uw CPAP-apparaat | Tips en oplossingen | ResMed Nederland

Reizen met uw CPAP-apparaat

Of het nu voor een broodnodige vakantie is of voor een werkreis, reizen kan zeer vermoeiend zijn – vooral zonder uw CPAP-therapie voor een goede nachtrust. Het is belangrijk uw therapie op vakantie voort te zetten. De draagbare maskers en apparaten van ResMed, samen met enkele reistips, zorgen ervoor dat u overal naar toe kunt en toch blijft genieten van de voordelen van uw CPAP-therapie. Hierna volgen handige tips en hulpmiddelen voor het inpakken en reizen met uw CPAP-apparaat. Goede reis!

Voorbereiden op vakantie

Of u gaat kamperen, op een roadtrip gaat, of met het vliegtuig gaat reizen, deze pagina bevat handige informatie over het vervoeren en gebruiken van uw apparatuur terwijl u onderweg bent. Wat uw bestemming ook is, het is handig om de volgende informatie bij u te hebben als u onderweg bent:
– De behandelingsdruk
– Het maskertype en de maat
– Contactgegevens voor uw zorgverlener
– Uw verzekeringsgegevens
– De contactgegevens van uw dokter

Gezond slapen, vol vertrouwen reizen

Ons gratis ebook over reizen met CPAP staat vol praktische informatie over reizen met CPAP. Van treinen tot vliegtuigen en caravans, we denken dat we het allemaal gedekt hebben. Download het nu en begin te dromen over je volgende goed uitgeslapen reis weg van huis!

Op pad met PAP
ResMed-ebook-5-reizen-met-CPAP-therapie-cover
Gaat u reizen per cruiseschip, trein, bus of touringcar?
ResMed-ebook-5-reizen-met-CPAP-therapie-voorbeeld-a
Checklist voor de reis
ResMed-ebook-5-reizen-met-CPAP-therapie-voorbeeld-b

CPAP-reistips

Wat moet u weten voordat u vertrekt?

Noteer handige informatie

icon-circle-battery

Controleer of u stroom heeft

  • Indien u een lange reis gaat maken, verzoek dan de luchtvaartmaatschappij ten minste twee weken van tevoren om toestemming om het apparaat aan boord te gebruiken. Als zij schriftelijk toestemming verlenen, vergeet dan niet een kopie van de brief/e-mail mee te nemen.
  • Als u ‘s nachts reist via andere vormen van vervoer (bv. trein), neem dan van te voren contact op met de touroperator of reisorganisatie om te vragen of er stroom aanwezig is voor uw apparaat.
  • Controleer of u een speciale stroomadapter nodig heeft om uw apparaat in het vliegtuig of ander vervoersmiddel te gebruiken en vergeet niet deze mee te nemen! ResMed biedt adapters aan, zodat u het apparaat met een 12V of 24V DC krachtbron in een auto, boot of ander vervoersmiddel kunt gebruiken met geschikte accu. Contacteer uw leverancier voor deze materialen.
  • Als er geen geschikte stroomvoorziening aanwezig is, overweeg dan een accu te gebruiken.

icon-circle-airplane

Neem geschikte reserveonderdelen mee

  • Neem een reserve maskerkussen mee omdat het lastig kan zijn om hier onderweg vervanging voor te vinden.
  • Neem schoonmaakdoekjes mee om u masker en apparatuur schoon te houden terwijl u reist.

 

Zorg voor goede bevochtiging

  • Gebruik GEEN standaard bevochtiger op een vliegtuig. Door turbulentie kan er water gemorst worden en uw apparaat beschadigen.
  • Het waterloze AirMini Humid X systeem kan op vliegtuigen gebruikt worden.
  • Zorg dat er geen water in de bevochtigingsbak zit voordat u deze inpakt.

Gerelateerde producten

De AirMini die slechts 300g weegt en maar 14 cm lang is, biedt u dezelfde best mogelijke therapie die u verwacht van ResMed – in een compleet pakket afgestemd op uw levensstijl.

Gebruikersgids

Om een Air10 apparaat of een Lumis beademingsapparaat van stroom te voorzien met een 12V of 24V DC krachtbron, als u reist per auto of boot.

Meer informatie

Zet uw behandeling voort terwijl u onderweg bent. De reistassen voor onze slaaptherapieapparaten en beademingsapparaten bieden veilige bescherming en zijn makkelijk toegankelijk in een robuust, goed-ontworpen formaat.

Meer informatie