Hoe werkt het AirCurve™ 10 CS PaceWave-algoritme van ResMed? | ResMed Nederland

Hoe werkt het AirCurve™ 10 CS PaceWave-algoritme?

Het PaceWave-algoritme synchroniseert met de ademhalingspatronen van de patiënt en bootst de vorm van natuurlijke ademhaling na, om comfort, veiligheid* en synchronisatie te bevorderen.

Minuut-beademing

Per juli 2019 is PaceWave het enige Adaptieve Servo-Ventilatieapparaat dat zich richt op de eigen minuut-beademing van de patiënt.

 • Het PaceWave-algoritme berekent de ademhalingsparameters (frequentie, vorm van de ademhalingsgolf, teugvolume) op hoge resolutie met intervallen van 3 minuten om de minuut-beademing van de patiënt te berekenen.
 • Het is doel is automatisch ingesteld op 90% van de recente minuut-beademing van de patiënt, om overmatige beademing te voorkomen.
 • PaceWave vergelijkt de huidige minuut-beademing van de patiënt met de ingestelde minuut-beademing en reageert snel en precies op veranderingen in de minuut-beademing.
 • De drukondersteuning wordt vergroot als de minuut-beademing onder de ingestelde waarde valt en wordt beperkt tot een minimaal niveau, ingesteld door de dokter, als de minuut-beademing boven de ingestelde waarde komt.

In kaart brengen fases ademhaling

PaceWave analyseert 13 punten per ademhaling en stelt de werking nauwkeurig bij, om een comfortabele ervaring aan de patiënt te bieden.

 • Met een algoritme voor het in kaart brengen van de ademhalingsfases op hoge resolutie (13 punten per ademhaling), volgt PaceWace nauwkeurig de variaties in de minuut-beademing, die afhankelijk is van de ademhalingssnelheid en -patroon.
 • Het PaceWave-algoritme past de werking precies en snel aan op de behoeften van de patiënten.
 • Effectieve synchronisatie met de ademhalingspatronen van de patiënt dragen bij aan therapiecomfort.
 • PaceWave leert continu bij over het unieke ademhalingspatroon van iedere patiënt.
 • De Easy-Breathe-golfvorm bootst de vorm na van natuurlijke ademhaling. De drukondersteuning wordt gesynchroniseerd met de spontane ademhaling van de patiënt. Dit biedt comfort en vergroot de acceptatie van de therapie door de patiënt.
 • De drukondersteuning wordt gesynchroniseerd met de spontane ademhaling van de patiënt en aangepast aan de minuut-beademing om de ingestelde druk te bereiken. Dit biedt comfort en vergroot de acceptatie door de patiënt van de therapie.
ademhaling-fase-in kaart brengen-aircurve10cs-pacewave-resmed

ASV en ASVauto-modus

De AirCurve 10 CS PaceWave heeft twee modi: ASV en ASVAuto. Deze zorgen voor effectieve behandeling, door de bovenste luchtwegen te stabiliseren en constante druk te leveren bij het uitademen.

 • ASV-modus: positieve luchtwegdruk bij het uitademen wordt handmatig getitreerd en ingesteld aan het begin van de therapie.
 • ASVAuto: positieve luchtwegdruk bij het uitademen wordt   als reactie op voortekenen van obstructie van de bovenste luchtwegen (apneu, luchtstroombeperking en snurken). Automatische positieve luchtwegdruk reageert op obstructieve gebeurtenissen en stabiliseert de bovenste luchtwegen.

De AirCurve 10 CS PaceWave

is ontworpen om de ademhaling van de patiënt te stabiliseren. Dit wordt bereikt door:

pictogram-2-pacewave

Variabele drukondersteuning bij het inademen

pictogram-2-pacewave

Constante en aanpasbare EPAP (Expiratory Positive Airway Pressure)

pictogram-3-pacewave

Ademhalings-
ondersteuning gesynchroniseerd met de ademhaling van de patiënt

Meer informatie over onze ASV*-oplossing, ontworpen om gepersonaliseerde therapie te leveren aan patiënten met Centraal Slaapapneu met of zonder Obstructief Slaapapneu

aircurve-10-cs-pacewave-asv-apparaat-resmed

Referentie:
* ASV-therapie is gecontra-indiceerd bij patiënten met chronisch symptomatisch hartfalen (NYHA 2-4) met verminderde linkerventrikelejectiefractie (LVEF ≤ 45%) en matige tot ernstige overheersende Centraal Slaapapneu.